Júniusi Klub témánk: Hányféle valóság van?

May 26, 2021
 

 

Az Út egy tisztább tudat felé klub júniusi témája, hogy mi is az a valóság és min múlik az, hogy mennyit észlelünk belőle?

Az, hogy egy eseményből mennyit látok, mennyit észlelek, mennyit tapasztalok belőle és annak, amit látok, hallok, tapintok vagyis a tapasztalataimnak milyen jelentést, értelmet tulajdonítok az valójában a személyiségem érettségétől és a tudatszintemtől függ!

Mivel mindegyikünknek van sérült része, még akkor is, ha már egyébként nagyon érett, tudatos felnőttek vagyunk, így egy nehezebb, stresszesebb helyzetben ide vissza tudunk regresszálni. Ilyenkor innen látjuk a világot, annak a kisgyereknek a szemén és lelkén keresztül és ez lesz a valóságunk. Ilyenkor tud az megtörténni, hogy valójában senki nem akar bántani, én mégis úgy élem meg, hogy ellenem van a világ…

Épp ezért rengeteg elképzelt valóság van, a látható valóság mögött, melyeket a sérült részeink hoznak létre. Ráadásul a látható valóság felett is mindig van egy még teljesebb valóság…

És attól függően, hogy milyen „igazságot” fogunk meg egy élethelyzetben, olyan gondolatokat kezdünk el táplálni, azok pedig érzéseket indítanak el bennünk és ezek az érzések meghatározzák, hogy milyen élményünk lesz az adott eseménnyel kapcsolatban. A megéléseink pedig a valóságunkká válnak.

Ezt az izgalmas témát járjuk körbe júniusban.

Szívből kívánom Mindannyiunknak, hogy lássunk egyre többet a valóságból és tudjunk egyre érettebb értelmet adni az eseményeknek!

 

Ha valamelyik téma vagy program megtetszett, a Programok oldalon tudod őket megvásárolni! 😊

Programok